گچبری
گچبری پس از اتمام عملیات گچ کاری و سفید کاری انجام می شود. کیفیت گچ تاثیر زیادی در کیفیت گچ کاری دارد. زیرا اگر گچ بی کیفیت باشد، ریز کار به خوبی جواب نمی دهد. به همین دلیل است که در انتخاب گچ باید بسیار مراقب باشید. برای گچ کاری دستی از ملات گچ انعطاف پذیر استفاده می شود تا استاد گچ کاری با ابزار و توانایی های خود در آنجا به طرح های مورد نظر دست یابد. از دیگر ملزومات انجام کار تهیه ابزار مخصوص گچ کاری دستی است تا گچ کاری دستی با ظرافت انجام شود.
گچبری دستی چیست؟
گچبری دستی توسط تیم حرفهای پرشین ابتدا با استفاده از گچ به صورت مایع انجام می شود. محلول گچ و آب تا جامد شود. قبل از یخ زدن به خمیر نرمی تبدیل می شود که چهره و اسکلت هنر آن زمان و در این حالت گچ دست ساز است. گچ شکل می گیرد. بنابراین سخت شدن آن سخت نیست و شبیه پنیر است. هنرمند گچ کار می تواند به راحتی با ابزار دستی گچ کار کند. در آن حکاکی یا گچ عمیق می اندازد و از ابزار گچبری مانند چکش استفاده می کند. نوار نقاله، گچبری، بوم و ماله طرح مورد نظر را برش می دهند، گچ به همان حالت سفت می شود و گچکار با ابزار مخصوص خود شروع به اتمام آن و ارتفاع و جزئیات آن می کند و با استفاده از آن سلیقه خود را می سازد.
مراحل گچ کاری دستی
به طور کلی مراحل گچ کاری دستی را می توان به شرح زیر بیان کرد.
ابتدا استاد گچ کار نقشه فضای مورد نظر را طراحی می کند.
سپس گچ می گیرد.
باعث می شود کارت کار کند.
شروع به دمبر زدن می کند.
قلم میزند
گچ کاری دستی به سبک سنتی
سبک سنتی گچبری بیشتر یادآور طراحی باغ و بهشت در طاقچه، سقف و دیوار است. همچنین در این سبک طرح هایی به سبک گل و پرنده ساخته می شود. رنگ در سبک سنتی جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داد. در گذشته استفاده از رنگ های سبز، طلایی و قرمز در گچ بری های سنتی بسیار رایج بود اما امروزه در این سبک تنوع رنگ ها افزایش یافته و بسته به سبک بنا انتخاب می شوند.
گچبری با دست به سبک کلاسیک
گچبری کلاسیک اصول و مرزهای مشخص و الگوهای فراوانی دارد و با طراحی و جزئیات ظریف همراه است. در این سبک طرح ها کاملاً متقارن بوده و در نهایت معمولاً یک اثر هنری خلق می شود. نقوش گیاهی و انسانی در گچ بری کلاسیک بسیار رایج و اجباری است. ما همچنین استفاده از الگوهای انتزاعی را پیدا می کنیم. گچ کاری کلاسیک عمدتاً در مناطقی مانند اتاق های پذیرایی و خانه های لوکس استفاده می شود.
گچبری دستی نئوکلاسیک
گچ بری نئوکلاسیک را می توان یک سبک کلاسیک مدرن در نظر گرفت. در واقع نئوکلاسیک در نیمه راه مدرنیته و کلاسیک قرار دارد. نیاز به ایجاد فضاهایی که گچ کاری کلاسیک نیازهای آنها را برآورده نکند، طراحان را به ایجاد گچ بری نئوکلاسیک سوق داد. گچ کاری نئوکلاسیک با ایجاد تغییراتی در سبک کلاسیک، طرحی مناسب برای این فضاها ایجاد کرد. در گچبری نئوکلاسیک از شلوغی و پیچیدگی سبک کلاسیک کاسته شد و طرح ها به سمت سادگی پیش رفت. علاوه بر این، طرح ها انتزاعی تر هستند.
گچبری با دست به سبک مدرن
گچبری مدرن به دلیل طراحی وحشی و نامنظم خود شناخته شده است. در این سبک می توان نقاشی هایی از حیوانات و حتی نقاشی های حیوانات خیالی را مشاهده کرد. در گچبری های مدرن نیز از الگوهای انتزاعی استفاده می شود. در گچ کاری مدرن از قطعات پیش ساخته گچبری استفاده می شود و یا در حین ساخت و بازسازی سقف و دیوار، گچبری دستی انجام می شود. گچ مدرن می تواند گزینه بسیار مناسبی برای خانه های هوشمند و جدید باشد.